Dit gerecht maak ik zeker één keer per week. Het is gezond en supereasy. Het staat, na wat oefening, binnen tien minuten op tafel.

Eerder maakte ik pesto altijd met parmezaanse kaas. Maar sinds ik edelgistvlokken heb ontdekt, ga ik voor de vegan variant. Groener én gezonder! Ik strooi edelgistvlokken trouwens overal overheen, heerlijk zijn ze. (Al verschillen de meningen hierover…)

moderne hippies courgetti homemade vegan pesto 001

Recept voor 2 personen

Voor de courgetti:

  • spiraalsnijder (of kaasschaaf + schilmesje)
  • 2 courgettes
  • 10 snoeptomaatjes
  • 1 bakje (kastanje)champignons

Voor de pesto:

  • keukenmachine (of blender)
  • 20 gram edelgistvlokken (ongeveer 4 handjes)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 70 ml olijfolie
  • 1 basilicumplantje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper & zout naar smaak

moderne hippies courgetti homemade vegan pesto 002

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons en tomaten in plakjes.
  • Bak de champignons op laag vuur.
  • Snijd de courgettes met de spiraalsnijder in zo dun mogelijke slierten.
  • Bak de courgetti kort op hoog vuur.
  • Gooi alle ingrediënten voor de pesto (behalve een handje pijnboompitten als topping) in de keukenmachine en laat hem even draaien.
    (Ik HOU trouwens van mijn keukenmachine. Hiermee hak ik noten, kneed ik deeg,  maak ik zoeteaardappelfriet en rasp ik groenten. Aanrader! /Einde huisvrouwenbericht./)
  • Voeg alles samen in de mooiste kom die je hebt.
  • Ook lekker erbij: vega balletjes.

Eet smakelijk!

moderne hippies courgetti homemade vegan pesto 003

En, ga jij dit recept proberen?

Liefs, Suus

We delen vaak makkelijke, lekkere vegetarische en vegan recepten. Kijk onder de categorie ETEN!


Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.